Vandaag in Dish of the Day: Gezonde brownies.
De laatste tijd ben ik steeds vaker ’s avonds thuis, mede mogelijk gemaakt door het weer in Nederland. Ik merk dat ik toch best vaak trek heb in een lekker snackje/ toetje, dus ben weer even de keuken ingedoken om wat lekkers voor mijzelf (en jullie natuurlijk) te maken. Naast de verantwoorde taart, is ook een stukje van deze gezonde brownies zonder enig schuldgevoel op te eten. Ze zijn erg lekker klef en vullen behoorlijk!
Voor het brownie recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
1 Banaan
1 Courgette
2 Eieren
200 Gram ontpitte dadels
Pecannoten (zo veel je wilt)
75 gram cacao
100 gram speltbloem
1 schepje kaneel
Halve reep chocolade 85+ puur
Kokosolie
Benodigdheden:
Blender
Weegschaal
Bakblik
Bereiden
1. Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden
2. Pak de blender en gooi hier de banaan, dadels, eieren, bloem, cacao, kaneel, courgette en een handje pecannoten in en mix dit net zo lang totdat alles goed door elkaar is en je een mooi glad geheel hebt.
3. Bak het bakblik (of cakeblik) en vet deze in met wat kokosvet (roomboter mag ook eventueel) en verdeel het beslag.
4. Versnijd de chocolade en strooi dit over het mengsel, strooi daarna nog wat pecannoten over het geheel en zet het ongeveer 30 minuten in de oven en klaar is deze super simpele, gezonde brownie!