Dit recept voor een Marokkaanse stoofpot is perfect voor dit soort koude dagen, waarbij je aan het eind van de dag niets anders dan een lekkere warme en goedgevulde stoofpot wil! Dit is een vegan / vegetarisch gerecht, maar is ook heerlijk geserveerd met bijvoorbeeld (kippen) gehaktballetjes of een schepje volle kwark of zure room er doorheen.
Ingrediënten voor 4 personen:
400gr pompoen
2 rode uien, in ringen
1 aubergine, in blokjes
1 courgette, in blokjes
3 tomaten, in partjes
3el olijfolie
2tl chilipoeder
1/2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 tl kaneel
400gr kikkererwten
8gr munt
Bereiding:
Snij de pompoen in dikke plakken. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit in een braadpan olie. Schep de pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en wat zout erdoor. Stoof de groenten afgedekt op zacht vuur in 20 minuten gaar. Schep af en toe om. Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat goed uitlekken. Schep de kikkererwten door de groenten en stoof 10 minuten zachtjes mee. Breng op smaak met wat peper en zout en garneer met wat fijngesneden munt. En geniet van een heerlijke Marokkaanse stoofpot!
Bekijk ook onze andere recepten.