Als je aan Bas vraagt wat hij ’s avonds wilt eten, dan is het antwoord negen van de tien keer “een gezonde Caesar salad”. De Caesar salad is redelijk makkelijk om te maken en daarnaast ook behoorlijk voedzaam, maar het originele recept kan ook wel een beetje een calorieën-bom zijn. Daarom hebben we een eigen variant op het recept gemaakt, en we noemen het (heel origineel): de gezonde Caesar salad. 😉
Deze variant is net wat verantwoorder omdat het wat minder vet is, maar daardoor zeker niet minder smakelijk. Voeg zo veel groene groentes toe als je wilt, en we weten zeker dat je met een voldaan gevoel je bestek zal neerleggen. Mocht je niet zo’n fan zijn van ansjovis, dan kan je deze natuurlijk ook achterwege laten.
DE GEZONDE CAESAR SALAD
Basis
100gr gebakken kipfilet, in dunne reepjes
1 gekookt ei
30gr mozzarella
50gr geblancheerde sperziebonen
5 gehalveerde cherrytomaten
Romaine sla
30gr mozzarella
50gr geblancheerde sperziebonen
5 gehalveerde cherrytomaten
Romaine sla
—
Dressing (5 porties)
200gr magere kwark met scheutje water
Schil en sap van een halve citroen
30gr geraspte parmezaanse kaas
1 teen knoflook, geperst
5gr verse peterselie
2 à 3 ansjovissen, fijngesneden
Zout en peper naar smaak
200gr magere kwark met scheutje water
Schil en sap van een halve citroen
30gr geraspte parmezaanse kaas
1 teen knoflook, geperst
5gr verse peterselie
2 à 3 ansjovissen, fijngesneden
Zout en peper naar smaak
Op zoek naar meer inspiratie voor recepten?
Check dan hier onze recepten-pagina!