logo logo
Gratis bodyscan
  • Personal Trainer
    • Quick Fix
    • Shaping & Toning
    • Vitaliteitstraining
    • Meer energie als drukke ondernemer
  • Resultaten
  • Over ons
    • Team
    • Vacatures
  • Contact
  • Fitness tips
  • Inloggen
  • TEST

logo logo
  • Personal Trainer
    • Quick Fix
    • Shaping & Toning
    • Vitaliteitstraining
    • Meer energie als drukke ondernemer
  • Resultaten
  • Over ons
    • Team
    • Vacatures
  • Contact
  • Fitness tips
  • Inloggen
  • Home
  • Blog
  • Recepten
  • Spinaziesoep met feta
Recepten26 augustus 2015

Spinaziesoep met feta

spinaziesoep-met-feta-blog-afbeelding

Vandaag in Dish of the Day: Pittige spinaziesoep met feta en verse kruiden.

Wat is er makkelijker als je weinig tijd hebt dan even een kopje te pakken, het gasfornuis aan te zetten en een spinaziesoep met feta opwarmen?

Vandaag daarom weer een recept van een spinaziesoep die goed vult, gezond is en ook weer makkelijk te bereiden is. Doordat soep een ideaal gerecht is als lunch, tussendoortje of als avondeten, ben ik daar gek op. Meestal maak ik een hele grote pan voor de komende dagen als ik weinig tijd heb, maar wel lekker en gezond wil eten.

Ingrediënten:
300 gram spinazie (voor een wat dikkere soep 450 gram)
Per kop 500 gram feta in blokjes
Drie tenen knoflook
Handje pijnboompitten
Twee rode uien
Handje peterselie
Handje koriander
1.5 Liter groente bouillon
Halve rode peper
125 Milliliter room
Peper & zout naar smaak
1 theelepel chili-vlokken

Benodigdheden:
Staafmixer

Bereiden:
1. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes en bak dit even op in een grote (soep)pan met gesmolten kokosvet. Voeg na 5 minuten de rode peper toe en bak dit even een minuutje mee.
2. Pak de schoongespoelde spinazie, platte peterselie, koriander en bouillon erbij en voeg dit toe. Breng het geheel en roer tussendoor even goed door.
3. Laat het geheel even tien minuutjes zacht doorkoken en doe hierna het vuur uit. Voeg vervolgens, als de soep een beetje is afgekoeld, het room toe.
4. Nu is het tijd om te mixen dus pak de staafmixer en maak er een mooie soep van. Rooster de pijnboompitten.
5. Pak een klein lepeltje en proef even hoe je de smaak vindt, voeg eventueel wat (zwarte) peper en zout toe.
6. Snij de feta in blokjes en roer dit, samen met de chili-vlokken goed door de soep.
7. Pak de koriander en pijnboompitten en strooi dit eroverheen en klaar!

Lees ook

Marokkaanse stoofpot

Marokkaanse stoofpot

gezonde-caesar-salad-slim-living

Recept voor een gezonde Caesar salad

Tips voor een gezonde barbecue

  • Algemene Voorwaarden
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Cookies
© 2019 Slim Living - Website by REIJER®